PVC STOLARIJA

PVC stolarija - Prozori

Sustav profila S 8000 IQ

Sustav profila sa 4, 5, 6 ili čak 7 zračnih komora potvrđuje sustavnu tržišnu orijentaciju GEALAN-a. Kod konstrukcije ovog sustava brtvljenja s dvije prislone brtve uz 74 mm dubine ugradnje imali smo na umu ekonomičnost i optimiranje materijala – kako bi proizvođači prozora mogli bez problema i ekonomično obrađivati prozore. U isto vrijeme proizvođači prozora i krajnji kupci imaju na izbor odabrati proizvod koji najviše odgovara njihovim potrebama, od cjenovno vrlo prihvatljivog do tehnički i kvalitetom vrlo zahtjevnog sustava profila kojeg mogu izabrati.


Prednosti S 8000 IQ:

Izbor od 4, 5, 6 ili 7 komora unutar profila, 74 mm dubine ugradnje daju dobru toplinsku i zvučnu izolaciju (vrijednost toplinskog koeficijenta do Uf=1,2 W/m2K) Geometrija profila optimirana prema materijalima, čuva resurse i okoliš. Velika glavna komora za preuzimanje velikih čeličnih učvršćenja. Jedan čelični profil za izravnavanje za okvire, krila i dovratnike. Isporučuje se u 12 standardnih akrilnih boja i 6 standardnih drvenih dekora. Novi sustav profila s četiri komore S 8000 IQ potvrđuje sustavnu tržišnu orijentaciju GEALAN-a.Sustav profila S 9000

Novi GEALAN sustav S 9000 objedinjuje kao kombi-sustav ugradbene dubine 82,5 mm karakteristike i prednosti srednje i prislone brtve. Velika ugradbena dubina šest komornog okvira i krila, kao i tri kontinuirane razine brtvljenja, garancija su izvrsne toplinske izolacije. Time prozori ispunjavaju čak i najveća očekivanja.

Razvoj sustava s najboljim svojstvima toplinske izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Rezultati govore sami za sebe. Brojne kalkulacije su pokazale izvrsne vrijednosti toplinske izolacije. Od početka je razvojni cilj bio postizanje toplinske vrijednosti Uf - 0,92 W/m2K u stadardnoj kombinaciji sa čelikom i time postizanje standarda za pasivne kuće. To omogućuje zboj inovativnih detalja u dizajnu sustava.

Sustav S 9000 krasi inteligentni koncept brtvljenja sa tri kontinuirane razine brtvljeja . Za poboljšanu toplinsku izolaciju krilo je tvornički izrađeno sa dodatnom brtvom unutar falca za staklo. Visoki utor za staklo kroz visinu preklapanja od 26 mm daje dodatnu toplinsku izolaciju.

Za ugredbenu dubinu od 82,5 mm na raspolaganju je velik izbor potrebnog pribora, npr. proširenja okvira, 90° kutna rješenja, varijabilni kutni spoj, statični spoj i donji priključni profili.

Za sve koji preferiraju prirodan izgled, a ne žele izostaviti prednosti moderne tehnologije, tu su PVC prozori s drvodekor izgledom. Odaberite po izboru. Svejedno je li riječ o obnovi drvene kuće ili planiranoj novogradnji GEALAN drvodekor prozori su uvjerljivi vizualno i funkcionalno. Preporučaju se kao elementi klasičnog stila kod renoviranja starih kuća kao dio krajolika. Dekor prozori posjeduju sve pozitivne vrijednosti modernih PVC prozora i istovremeno dekorativni efekt drva.

Gealan Futura ® prozori

Gealan Futura sa STV®-om i standardnim ojačanjem do visine krila od 2,40 m
S protuprovalnom zaštitom klase RC 2
Za novogradnju i renoviranje
Ispitano prema najnovijoj normi RAL-GZ 716
Integriran na bazi sustava S 9000 s vanjskom i središnjom brtvomSustav profila Kubus

Gealan-Kubus® svojim jasnim i modernim dizajnom omogućuje postavljanje veće staklene površine uz najbolju toplinsku izolaciju i manje okvira. S unutrašnje strane ima jednostavnu površinu bez nepotrebnih spojeva, a s vanjske ima skladne pravokutne preklope. Sustav kod kombinacije krila i okvira, kao i kod preklopnog stupa ima ukupnu mjeru od 100 mm pa preklopni stup i bočni dijelovi okvira imaju jednaku vidljivu širinu što daje simetričan estetski izgled i stvara skladan ukupni dojam.

Konstantna pravokutna optika – izvana kao i iznutra
bez letvice za staklo - dizajn krila bez spojeva i letvica za jednostavnu površinu
100 mm ugradbene dubine i prednje širine kod paketa okvir-krilo kao i kod preklopnog stupa
unutarnji izgled spoja okvira i krila u istoj ravnini
jasne linije

Gealan-Kubus® moguće je kombinirati sa sustavom S 9000, te je namijenjen za rješenja kod prozora i balkonskih vrata.Okovi

Roto okov
Standardno koristimo protuprovalni ROTO okov u srebnoj boji. ROTO okov renomiranog njemačkog proizvođača omogućuje besprijekorno prijanjanje krila na okvir čime se postiže maksimalna zvučna i toplinska izolacija.

Zaokretno-nagibni okov
U razvoj su uloženi dugogodišnje iskustvo, inovacije, razvoj i poboljšanja, tako da su proizvodi certificirani po RAL i imaju 10-godišnju garanciju. Svojstvo okova (Roto Compact-S i Roto NT) su jednostavno prilagođavanje različitim dimenzijama prozora, kvalitetno prijanjanje po čitavom dosegu prozora, upotreba za različite oblike, konstrukcije prozora i vrata. Okov ima malo sastavnih dijelova i omogućuje puno različitih načina upotrebe.

Roto je sinonim za kvalitetu u industriji stambenog namještaja – stolarije. Okovi omogućavaju jednostavno otvaranje po vertikalnoj i horizontalnoj osi.

Možemo ponuditi skriveni ili klasični okov.

Skriveni okov

Klasični

Dizajnerski usmjerena tehnologija koja je primjenjena kod izrade skrivenog (nevidljivog) okova osigurava nam punu•funkcionalnost prozora, ali i nešto više: visoku estetiziranosti, profinjenost koja je vidljiva na prvi pogled. Unutrašnjost vašeg prostora pomoću skrivenog (nevidljivog) okova dobit će dodatnu vrijednost.


Staklo

Presjek Low E izo staklaPrikaz rezultata mjerenja temperature na površini unutrašnjeg stakla, uz uvjet vanjske temperature -10°C i unutrašnje +20°C

IZO staklo

zvučna izolacija 34dB
U= 2.5W/m²K

Low E staklo

zvučna izolacija 34dB
U= 1.1W/m²K

Troslojno staklo

zvučna izolacija 36dB
U= 0.8W/m²KVrste stakla

U IZO izvedbi 4+16+4 mm dobija se koeficijent termičke provodljivosti kW=2.5 W/m2K

Tipologija Stakla — Tipologijom stakla podrazumijevamo načine na koje staklo pripremamo prije ugradnje. Tipičan primjer je tzv. IZO staklo. IZO staklo je kombinacija dva ili više staklenih ploha između kojih ugrađujemo aluminijski ili inox okvir tako da se između dvije plohe nalazi sloj ispunjen nekim plinom (zrak, argon i sl.). Što je teži plin to je bolja termička izolacija. Dobivenu strukturu nazivamo IZO komora.

IZO staklo — IZO staklo (dvostruko, trostruko staklo) se sastoji iz dvije ili više staklenih površina, između kojih se nalazi zračni sloj. Ova stakla se razlikuju po debljini (od 20 mm do 36 mm ), npr. 4+12+6 mm znači da je vanjska staklena ploha debljine 4 mm, zračni prostor 12 mm, a unutarnje staklo 6 mm. Također se razlikuju i po vrsti stakla, kao i obradi. Znači, vanjsko staklo može biti kaljeno, a unutarnje obično.

Low E Staklo — Low-e zaštita ( niska emisija) predstavlja ili pirolitičku zaštitu (hard-coating); za vrijeme procesa proizvodnje stakla se na površinu float-stakla nanosi tanki sloj metal-oksida ili postupkom katodnih zraka (sputtering/soft-coating), naknadno nakon procesa proizvodnje nanosi se više slojeva metal-oksida u visoko vakuumiranom postrojenju. Oba postupka propuštaju kratkovalno zračenje i reflektiraju dugovalno infracrveno zračenje. U-vrijednosti jednostavne staklene ploče se postupkom low-e zaštite smanjuju upola. Zaštita se koristi kako za toplinsku zaštitu tako i za zaštitu stakla od sunčeva zračenja. Staklene ploče koje su tretirane hard-coating postupkom (Online-postupak) imaju površinu postojanu na ogrebotine. One se mogu obraditi i termički, a da se pri tome ne uništava vatrootporni sloj. Zaštitni slojevi nastali postupkom katodnih zraka (Offline-postupak) se nasuprot tome moraju u najkraćem vremenu preraditi u izolacijske ili višeslojne staklene ploče, kako bi se zaštita sačuvala od djelovanja atmosferilija. Približni neutralni zaštitni premazi variraju u pogledu boje već prema proizvodu između zelenkaste, plavičaste i sivkaste. Kod proizvodnje IZO stakla metalni premaz se nalazi u "unutrašnjoj" strani IZO stakla. Koeficijent termičke provodljivosti,ako je među prostor punjen plinom argonom, kW=1.1 W/m2K. Ne smijemo zaboraviti da je to koeficijent za staklo, a kad se takvo staklo ugradi u prozor onda je taj koeficijent nešto lošiji, oko kW=1.3 W/m2K. Ako želimo da nam prozor ima taj koeficijent potrebno je prostor napuniti nešto težim plinom, npr. kriptonom.

Pjeskareno staklo — pjeskarenje stakla je obrada stakla nanošenjem abrazivnog sredstva na staklo pod visokim tlakom. Pjeskarenjem se može obraditi čitava površina stakla (potpuno pjeskarenje) ili dio stakla (djelomično pjeskarenje). Ovim načinom obrade mogu se postići i stvarati razni geometrijski oblici, figure, različiti uzorci i dizajn stakla, i time samo staklo postaje umjetničkim djelom.

KONTAKT

Kontaktirajte
DUAL d.o.o. - PVC i Aluminijska stolarija
Podvršje 20d, 23248 Ražanac
OIB: 14081204658

info@dual-pvc.hr
023 361 335 (Ražanac)
023 240 240 (Zadar)
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti DUAL d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.