PVC STOLARIJA

PVC stolarija - Prozori

GEALAN-LINEAR

GEALAN pridaje posebnu važnost tehničkoj, ekonomskoj i ekološkoj ravnoteži sustava. Stoga razvoj GEALAN-LINEAR®-a ima za cilj širok raspon zahtjeva. Tehnologija od 74 mm, daljnji razvoj u segmentu od 70 mm, osigurava visoku razinu stabilnosti s modernim funkcionalnim staklom, a zahvaljujući višekomornoj konstrukciji osigurava veću sigurnost, zvučnu i toplinsku izolaciju. Univerzalnost sustava zaokružuje se linearnim dizajnom i tako slijedi minimalistički trend moderne arhitekture.


GEALAN LINEAR prednosti:

• uska ugradbena dubina u ravnom dizajnu
• uska prednja širina profila za više svjetla u unutrašnjosti
• Visoka stabilnost zahvaljujući čeličnim ojačanjima
• Rješenja za prozore, balkonska i ulazna vrata
• Jasna optika od 90 stupnjeva izvana i iznutra
• Savršeno za obnovu, adaptaciju i novogradnju - stabilno i trajno
• Široka paleta dekor folija - od glatkih do mat dekora
• RealWood® - drvodekor folije s posebnom površinskom strukturom za posebni efekt i izgled
• Održivo zahvaljujući recikliranoj jezgriPreuzmite katalog

Okovi

Roto okov
Standardno koristimo protuprovalni ROTO okov u srebnoj boji. ROTO okov renomiranog njemačkog proizvođača omogućuje besprijekorno prijanjanje krila na okvir čime se postiže maksimalna zvučna i toplinska izolacija.

Zaokretno-nagibni okov
U razvoj su uloženi dugogodišnje iskustvo, inovacije, razvoj i poboljšanja, tako da su proizvodi certificirani po RAL i imaju 10-godišnju garanciju. Svojstvo okova (Roto Compact-S i Roto NT) su jednostavno prilagođavanje različitim dimenzijama prozora, kvalitetno prijanjanje po čitavom dosegu prozora, upotreba za različite oblike, konstrukcije prozora i vrata. Okov ima malo sastavnih dijelova i omogućuje puno različitih načina upotrebe.

Roto je sinonim za kvalitetu u industriji stambenog namještaja – stolarije. Okovi omogućavaju jednostavno otvaranje po vertikalnoj i horizontalnoj osi.

Možemo ponuditi skriveni ili klasični okov.

Skriveni okov

Klasični

Dizajnerski usmjerena tehnologija koja je primjenjena kod izrade skrivenog (nevidljivog) okova osigurava nam punu•funkcionalnost prozora, ali i nešto više: visoku estetiziranosti, profinjenost koja je vidljiva na prvi pogled. Unutrašnjost vašeg prostora pomoću skrivenog (nevidljivog) okova dobit će dodatnu vrijednost.


Staklo

Presjek Low E izo staklaPrikaz rezultata mjerenja temperature na površini unutrašnjeg stakla, uz uvjet vanjske temperature -10°C i unutrašnje +20°C

IZO staklo

zvučna izolacija 34dB
U= 2.5W/m²K

Low E staklo

zvučna izolacija 34dB
U= 1.1W/m²K

Troslojno staklo

zvučna izolacija 36dB
U= 0.8W/m²KVrste stakla

U IZO izvedbi 4+16+4 mm dobija se koeficijent termičke provodljivosti kW=2.5 W/m2K

Tipologija Stakla — Tipologijom stakla podrazumijevamo načine na koje staklo pripremamo prije ugradnje. Tipičan primjer je tzv. IZO staklo. IZO staklo je kombinacija dva ili više staklenih ploha između kojih ugrađujemo aluminijski ili inox okvir tako da se između dvije plohe nalazi sloj ispunjen nekim plinom (zrak, argon i sl.). Što je teži plin to je bolja termička izolacija. Dobivenu strukturu nazivamo IZO komora.

IZO staklo — IZO staklo (dvostruko, trostruko staklo) se sastoji iz dvije ili više staklenih površina, između kojih se nalazi zračni sloj. Ova stakla se razlikuju po debljini (od 20 mm do 36 mm ), npr. 4+12+6 mm znači da je vanjska staklena ploha debljine 4 mm, zračni prostor 12 mm, a unutarnje staklo 6 mm. Također se razlikuju i po vrsti stakla, kao i obradi. Znači, vanjsko staklo može biti kaljeno, a unutarnje obično.

Low E Staklo — Low-e zaštita ( niska emisija) predstavlja ili pirolitičku zaštitu (hard-coating); za vrijeme procesa proizvodnje stakla se na površinu float-stakla nanosi tanki sloj metal-oksida ili postupkom katodnih zraka (sputtering/soft-coating), naknadno nakon procesa proizvodnje nanosi se više slojeva metal-oksida u visoko vakuumiranom postrojenju. Oba postupka propuštaju kratkovalno zračenje i reflektiraju dugovalno infracrveno zračenje. U-vrijednosti jednostavne staklene ploče se postupkom low-e zaštite smanjuju upola. Zaštita se koristi kako za toplinsku zaštitu tako i za zaštitu stakla od sunčeva zračenja. Staklene ploče koje su tretirane hard-coating postupkom (Online-postupak) imaju površinu postojanu na ogrebotine. One se mogu obraditi i termički, a da se pri tome ne uništava vatrootporni sloj. Zaštitni slojevi nastali postupkom katodnih zraka (Offline-postupak) se nasuprot tome moraju u najkraćem vremenu preraditi u izolacijske ili višeslojne staklene ploče, kako bi se zaštita sačuvala od djelovanja atmosferilija. Približni neutralni zaštitni premazi variraju u pogledu boje već prema proizvodu između zelenkaste, plavičaste i sivkaste. Kod proizvodnje IZO stakla metalni premaz se nalazi u "unutrašnjoj" strani IZO stakla. Koeficijent termičke provodljivosti,ako je među prostor punjen plinom argonom, kW=1.1 W/m2K. Ne smijemo zaboraviti da je to koeficijent za staklo, a kad se takvo staklo ugradi u prozor onda je taj koeficijent nešto lošiji, oko kW=1.3 W/m2K. Ako želimo da nam prozor ima taj koeficijent potrebno je prostor napuniti nešto težim plinom, npr. kriptonom.

Pjeskareno staklo — pjeskarenje stakla je obrada stakla nanošenjem abrazivnog sredstva na staklo pod visokim tlakom. Pjeskarenjem se može obraditi čitava površina stakla (potpuno pjeskarenje) ili dio stakla (djelomično pjeskarenje). Ovim načinom obrade mogu se postići i stvarati razni geometrijski oblici, figure, različiti uzorci i dizajn stakla, i time samo staklo postaje umjetničkim djelom.

KONTAKT

Kontaktirajte
DUAL d.o.o. - PVC i Aluminijska stolarija
Podvršje 20d, 23248 Ražanac
OIB: 14081204658

info@dual-pvc.hr
023 361 335
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti DUAL d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.