ALU STOLARIJA

ALU stolarija - Prozori


Prozori kao i vrata – ukras su Vašeg doma ili poslovnog objekta. Izrađeni iz aluminijskih profila ne zahtijevaju dodatna ojačanja, vitke su i elegantne građe a pružaju mogućnost bojanja u bezbroj boja i nijansi. Kao dodatni pribor mogu biti pridodane rolete, grilje te mrežice protiv insekata.


Osnovne karakteristike ALU prozora:
čvrstoća, otpornost i izvanredna izolacijska sposobnost
minimalno održavanje
moderan dizajn prozora
izvedba u svim bojama po RAL sistemu
ALU prozori su jednostavnih linija za elegantan i moderan stil

Osim smanjenja troškova za grijanje u zimskim mjesecima, energetski efikasni prozori istovremeno povećavaju udobnost. Stoga odlična izolacija igra veliku ulogu kod odabira odgovarajućeg prozora.


ALU prozori su za sve klimatske uvjete, a odlikuje ih i izvanredna stabilnost te dugovječnost. Velika postojanost oblika i boje svojstva su ALU prozora, koji ne stare te su laki za održavanje. Kod ovakvih prozora na raspolaganju je velik izbor boja za istu cijenu, što nije slučaj kod prozora napravljenih od nekog drugog materijala. Svojim modernim dizajnom mogu se uklopiti u bilo koji objekt, a osim energetski, ALU prozori su i ekološki prihvatljivi.

Kod izrade ALU stolarije koristimo sljedeće profile:

TERMO 65

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Dubina okvira: 65 mm
Dubina krila: 73 mm
Mjera preklopa: 8mm
Dubina ispune: 21-50 mm
Poliamidne trake: 22 mm
Euro žlijeb

IZRAČUN KOEFICIJENTA PROLAZA TOPLINE UW - TERMO 65
Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230x1480 mm
*Ug = 0.6 W/m²K
Uw = 1.3 W/m²K


TERMO 85

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Dubina okvira: 85 mm
Dubina krila: 93 mm
Mjera preklopa: 8 mm
Dubina ispune: 30-64 mm
Poliamidne trake: 34 mm
Okovi za eurožlijeb

IZRAČUN KOEFICIJENTA PROLAZA TOPLINE UW - TERMO 65
Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230x1480 mm
Ug = 0.6 W/m²K
Uw = 1.1 [W/m²K]


SCHUCO - AWS 65

Sistem profila sa prekinutim toplinskim mostom, osnovne ugradbene dubine 65 mm, minimalne vidljive širine dovratnika 51 mm.

AWS 65 koristi se za izradu prozora i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim toplinskim mostom, osnovne ugradbene dubine 65 mm, minimalne vidljive širine dovratnika 51 mm. Prekid toplinskog mosta postiže se pomoću politermidnih (PT) stega koje omogućuju površinsku obradu prije ugradnje u profil, ili poliamidnih (PA) koje omogućuju površinsku obradu nakon ugradnje u profil (1). Sistem je kompatibilan i omogućuje ugradnju u fasadne sisteme Schüco FW50+ i FW60+. Također je moguća ugradnja u sisteme za odimljavanje i odvod topline (RWA sistemi). Način i smjer otvaranja RWA prozora je prilagođen projektu, a predviđen je elektromotorni pogon (linearni i/ili lančani), povezan sa sustavom vatrodojave. Lijeva i desna stega u krilu su različite duljine, čime je unutar profila formirana dodatna komora sa zrakom U kombinaciji s odgovarajućim staklom (Ug=1.1 W/m2 K) i odgovarajućim distancerom stakla (Ψ), sistem može postići ukupni koeficijent prolaza topline prozora Uw= 1.6 W/m2 K. Brtvljenje između krila i štoka prozora je izvedeno pomoću dviju EPDM brtvi trokomorne srednje brtve i unutarnje brtve krila (2,3). Staklo je u krilo/štok učvršćeno pomoću unutarnje letvice s držačem (4,5), te zabrtvljeno EPDM brtvama s obje strane (6,7). Dosjedni dio stege krila na koji naliježe srednja brtva je, kao i druga stega krila, šupalj (7,8). U vertikalnom presjeku težina stakla se prenosi na profil preko PVC držača koji ujedno ima funkciju izolatora. Sistemska rješenja (vertikale) omogućuju pravokutne te kutne spojeve 80º-170º u horizontalnom presjeku. Povećanje toplinske izolativnosti profila (Uf) postignuto je korištenjem trokomorne srednje brtve i šupljih stega krila. Okov je sistemski, može biti skriven tipa Avantec.

Dimenzije: ugradbena dubina okvira 65mm, skriveno krilo.
Toplinska izolacija profila: Uf = 2,2 W/m2K.
Schüco skriveni okov dozvoljava velike dimenzije krila

Preuzmite katalog

KONTAKT

Kontaktirajte
DUAL d.o.o. - PVC i Aluminijska stolarija
Podvršje 20d, 23248 Ražanac
OIB: 14081204658

info@dual-pvc.hr
023 361 335 (Ražanac)
023 240 240 (Zadar)
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti DUAL d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.